5 tips och tricks för Hoverboard man kan lära sig på 5 minuter

Här sitter du och nästan spricker av förväntning efter att du äntligen har fått din efterlängtade Hoverboard. Denna självbalanserande scooter har ju blivit så oerhört populär den senaste tiden, så du har gått runt och suktat efter den ett tag nu och räknat ner dagarna tills du har den framför sig. Men nu är dagen här, och du kunde inte vara gladare.

Du vill självklart inte vara sämre än alla andra, så du är ivrig över att ställa dig på den och börja lära dig en massa tricks. Här kommer lite tips som kan vara bra att veta, samt tricks som man kan lära sig på drygt fem minuter.

1. Balans för nybörjare

Alla har ju varit nybörjare. Det spelar ingen roll vad det är det handlar om. Det enda man egentligen kan när man föds är att andas, gråta och äta, men även då är man nybörjare. Just därför ska man inte skämmas över att man inte kan något på en gång. Det gäller även att åka på en Hoverboard. En viktig del är ju all kunna hålla balansen, och här handlar det till stor del om att öva. Övning ger färdighet, och för att kunna gå vidare till andra tricks så måste man först och främst kunna hålla balansen när man åker.

Ett tips för hur man lättast kan hålla balansen är att ha isär fötterna så mycket som möjligt. Ju längre ut på Hoverboarden foten är, desto bättre. När man väl har bemästrat det så lutar man sig framåt lite lätt för att börja åka. Vill man backa så lutar man sig bakåt. Man skulle inte kunna luta sig alls dock om man inte kunde hålla balansen, och just därför är det viktigt.


2. Att åka över upphöjningar

Att åka över upphöjningar i marken, som gupp eller liknande, kan verka väldigt läskigt när man är nybörjare. Vissa kanske också skulle säga att det är ett tråkigt trick, men faktum är att det är rätt så svårt att göra, och just därför tycker många att det är lite skrämmande i början. Ofta så brukar man inte kunna åka över alltför höga upphöjningar, men med dessa två tips så kan man åtminstone ta sig över lite högre trottoarkanter och liknande.

Den första tekniken som man kan använda sig av är att trycka fram bröstet. Det hjälper även ifall man åker med fart innan, så att man kan ta sig över kanten lättare. Man bör inte åka mot trottoaren långsamt då det kommer vara näst intill omöjligt att få scootern att ta sig över.

Den andra metoden som man kan använda är att rulla upp en fot i taget. Man använder alltså Hoverboarden som om den vore ens fötter, och åker då upp med den dominanta foten först. När man väl har den ena foten på trottoaren så vänder man sig i 180 grader för att få upp den andra. Denna teknik är både lättare och säkrare än den förgående, så det rekommenderas att lära sig denna först innan man går vidare till den andra.


3. Att åka igenom smala utrymmen

Trots att en Hoverboard är rätt så liten så får den ju inte plats var som helst. Det kan faktisk vara en aning svårt att åka igenom smalare utrymmen om man inte vet hur man ska göra. Det finns dock ett sätt som gör så att man kan göra just det utan att hoppa av scootern.

Man ska först vända Hoverboarden åt sidan och sedan börja röra sig efter hur bokstaven ”S” ser ut. Man gör detta genom att luta sig framåt och bakåt en aning med en fot i taget. Gör detta tills Hoverboarden har tagit sig igenom utrymmet. Svårare än så är det inte!


4. Att snurra

Något av det första man vill göra när man får sin Hoverboard är väl ändå att ställa sig på den och börja snurra. Det kanske är smart att lära sig exakt hur man gör för att snurra först. Det må se otroligt imponerande ut, en det är faktiskt är väldigt lätt trick att lära sig.

Om man vill snurra åt höger så trycker man ner höger fot en aning och låter den vänstra foten vara platt. Ju mer man lutar den högra foten framåt, desto snabbare kommer man snurra. För att snurra åt vänster gör man likadant fast med motsatt fot. Den vänstra foten lutar man alltså framåt lite grann medan den högra förblir platt. Om man vill sakta ner farten så lutar man foten som inte är platt bakåt en aning. Hur lätt som helst egentligen.


5. Att snurra med en fot

För att snurra med en fot så använder man sig av en liknande teknik som man gör ifall man bara ska snurra som vanligt. Man lutar en fot framåt en aning, precis som innan, men nu så sätter man sig på huk och lyfter upp den andra foten som man inte lutar. Det är alltså inte lika lätt som när man gör en vanlig snurr.

Om man ska snurra åt höger så lutar man fram sin högra fot och lyfter sin vänstra. För att man inte ska tappa balansen så kan man ta tag i sidan på Hoverboarden; helst den sida där foten är lyft. Om man snurrar åt höger ska man alltså använda sin vänstra hand för att hålla i den vänstra sidan av Hoverboarden.

Dessa var de tips och tricks som vi hade att dela med oss av. Nu är det bara att sätta igång och öva.