Säkerhetsguide för Hoverboard

Hoverboard ser otroligt häftiga och tåliga ut – det har nog något med dess futuristiska utseende att göra – men det betyder inte att olyckor inte kan ske. Just därför är det viktigt att man tar säkerhet på allvar. Man brukar ofta höra om hur viktigt det är att man åker på sin självbalanserande scooter på ett säkert sätt, men man måste även tänka på att själva apparaten ska vara säker. Här kommer en säkerhetsguide.

Var försiktig med laddningen

En Hoverboard går på ett laddbart batteri, vilket innebär att man måste vara oerhört försiktig när man laddar den. Man ska alltid ladda sin Hoverboard enligt de instruktioner som kommer med. Dessutom så bör man se till så att man aldrig laddar den för länge, och aldrig lämnar den obevakad under laddning. Just därför ska man aldrig ladda den under natten, då det kombinerar både att ladda den för länge och utan bevakning. Det är givetvis inte hur lätt som helst för Hoverboarden att komma till skada på grund av detta, men man ska som sagt alltid vara på den säkra sidan.

Skadas batteriet om man till exempel har kraschat så bör man byta ut den så fort som möjligt. Då en Hoverboard använder lithium-ion batterier som är mycket kraftfulla så kan de överhättas vid användning ifall de tidigare har skadats. Just därför rekommenderas det att ta itu med det omgående.

Säkerhet kommer först

Förutom att man ska vara försiktig med batterierna så bör man också värna om sin egen säkerhet. Det är därför viktigt att alltid använda hjälm, även om man är över 15. Ramlar man av så riskerar man att skada sig, och det är aldrig kul, oavsett om det handlar om en liten eller stor skada.

Dessutom så bör man använda knäskydd, handledsskydd, och armbågsskydd, speciellt om man är i det tidiga stadiet då man fortfarande lär sig att åka ordentligt. Det finns nämligen en större risk att man ramlar av när man försöker åka de första få gångerna, och för att undvika att man skadar sig så bör man bära skydd.

Vid själva inlärningsfasen så borde man också se till så att man tränar någonstans med mjukare underlag. Istället för att hålla på utomhus och riskera att ramla på en grusväg så kan det vara smartare att man tränar inomhus på trägolv eller liknande.

Förutom att värna för ens egen säkerhet så bör man se till så att Hoverboarden kommer från en säker och pålitlig återförsäljare. Då är risken nämligen mindre att det är något fel med den. Därför ska man kolla upp om Hoverboarden man funderar på att köpa är CE certifierad, samt RoHoS och säkerhetstestad. Den Hoverboard man köper bör alltså vara testad enligt svensk standard, och för att vara så säker som möjligt på att den är det så ska man som sagt välja en pålitlig återförsäljare.

För att se till så att ingen olycka sker så bör man även vara försiktig när man åker och respektera folket och trafikanterna i ens närhet.