Airwheel vs. Hoverboard – vilken ska man köpa?

Försöker du bestämma dig för om du ska gå för den tvåhjulade Hoverboarden eller enhjulingen Airwheel? Ja, det är begripligt. Valet kan inte vara lätt, då dessa två apparater är oerhört häftiga på sina egna sätt. Vi ska dock försöka hjälpa dig att välja. Mycket beror nämligen på vad du planerar att använda din scooter till. De har alltså olika slags funktioner som kan vara bättre anpassade för specifika livsstilar.

Det kan kännas som om Hoverboards dök upp lite från ingenstans, men faktum är att de har funnits ett tag nu. Det är inte så konstigt att du har blivit sugen efter att ha sett i princip alla åka runt på denna självbalanserande scooter; antingen ute eller på sociala medier. Den är designad som en mini-segway, fast utan handtag.

En Airwheel är uppbyggd utefter ett liknande koncept. Den är helt enkelt en elektrisk enhjuling (som ibland kan ha två hjul) som har sitt hjul i mitten av själva manicken. Skillnaden mellan dessa två är alltså väldigt vaga, men de annorlunda designer som de följer påverkar faktiskt hur man åker på dessa scooters. Låt oss ta en närmare titt.

Inlärningen

Om man är nybörjare och aldrig riktigt åkt på en självbalanserande scooter förut så är nog Hoverboards lite lättare att hantera i början. Båda manickerna använder sig utav gyrosensorer för att personen som åker ska förbli upprätt, men det är många som tycker att Hoverboardens två hjul gör hela upplevelsen mycket lättare som nybörjare än Airwheelens vanligtvis enda hjul gör. Detta gör alltså så att ens inlärningskurva blir annorlunda beroende på vilken man väljer.

Manöverbarhet

För att kunna manövrera en Hoverboard, specifikt när man ska svänga, så trycker man ner trampdynan på sin ena fot och hälen på sin andra. En Airwheel använder sig av en rätt så simpel, men ändå svårare metod för att svänga. Man ska nämligen luta sig för att svänga på en Airwheel, vilket kan verka en aning läskigare än metoden man använder för en Hoverboard. Att åka på en Airwheel är som att åka på en cykel och skateboard samtidigt, och just därför så är Airwheelen lite bättre när det gäller fartfyllda svängar.

Andra fördelar

Det som gör Airwheel till en värdig motståndare är det faktum att den är unik och lätt. Dessutom så är dess energiförbrukning ännu en bra fördel. Man kan även åka längre tack vare det enda hjulet som skapar mindre drag. En Airwheel är alltså det bästa alternativet ifall man gillar att åka snabbt och långt. Dessutom så är den lättare att bära och rekommenderas starkt ifall man funderar på att åka utomhus på terräng.

En Hoverboard, å andra sidan, är ett bättre alternativ för nybörjare, som sagt, och för de som inte är ute efter ett rejält äventyr varje gång de åker, utan istället vill åka lugnt och sansat med eventuella tricks lite då och då. Allt som allt så ska man välja efter hur man har tänkt sig åka, och vart man har tänkt sig åka.