Hur åker man på en Hoverboard?

Självbalanserande scooters, eller Hoverboards som de är mer kända som, har blivit oerhört populära det senaste året, men något som folk ofta förbiser är processen som man bör gå igenom för att lära sig att faktiskt åka på en. Många brukar bara ställa sig på scootern och förvänta sig att de ska vara experter. Det är bäst att vara försiktig då man lätt kan ramla av om man är ovan. Så, hur åker man på en Hoverboard?

Att kliva på

Först och främst måste man lära sig hur man kliver på och står på Hoverboarden. Bäst att börja från början, inte sant? När man ska kliva på Hoverboarden så ska man se till så att ens fot är nära hjulet och inte för nära den andra foten. När man väl har sin ena fot på scootern så gör man samma sak med sin andra och tar sedan en minut att bara stå på Hoverboarden för att få in känslan. Glöm inte att slappna av då ingenting blir bättre om man spänner sig.

Att åka

För att få Hoverboarden att röra sig så måste man luta sin kropp en aning åt det håll man vill åka. Man bör vara noga med att inte luta sig för mycket. Man behöver endast skifta sin vikt lite för att få scootern att sätta igång. Det finns tryckdynor i själva scootern som man står på och som är anledningen till att Hoverboarden sätts igång. När man trycker ner en av dynorna genom att luta sig åt ett visst håll så skjuts en liten vägg av plast fram och hamnar emellan den infraröda ljusdioden och den infraröda sensorn. Så länge sensorn känner av ljuset så står motorn still, men när man väl trycker ner dynorna så hamnar den lilla väggen i vägen och på så sätt så sätter motorn igång. Att svänga är en aning svårare. Man måste se till att röra ena benet framåt, och i vissa fall röra det andra bakåt. Alltså, vill man svänga till vänster så knuffar man fram motsatta fot, det vill säga höger. Foten som inte rör sig framåt kan man antingen låta stå still för att få till en mjukare svängning eller knuffa den bakåt en aning genom att trycka ner hälen för en skarpare svängning.

Att kliva av

När man ska kliva av sin Hoverboard så ska man långsamt – betoning på långsamt – luta sig bakåt för att stoppa den och sedan så kliver man av på samma sätt som man klev på; en fot i taget. Försök att inte hoppa av, hur frestande det än är. Det kan bara resultera i att man skadar sig. Låt processen ta tid och försök inte att skynda av Hoverboarden. Faktum är att allt som har med Hoverboarden att göra bör ske med försiktighet och inte alltför snabbt förrän man har vant sig helt. Säkerhet kommer först.