Hur kalibrerar man sin Hoverboard?

Tekniken bakom den oerhört populära Hoverboarden som gör så att man kan åka bara genom att skifta sin vikt må vara en av de saker som gör så att folk har fallit pladask för denna självbalanserande scooter, men trots att den är så imponerande så behöver även Hoverboards graderas då och då, precis som alla andra apparater. De sensorer och gyroskop på trampdynan gör så att man kan glida fram utan problem i vanliga fall, men detta innebär självklart inte att problem inte kan uppkomma. Den kan skaka, vibrera, och helt enkelt inte röra sig som den borde. Detta innebär dock inte att man ska slänga den eller så. Det finns faktiskt sätt att kalibrera sin Hoverboard.

När scootern börjar strula så betyder det inte nödvändigtvis att den är sönder, utan man brukar kunna justera den så att den blir så gott som ny, och det är det som vi kommer att ta upp nu.

Steg 1: Tryck och håll ner strömknappen


Tryck ner och håll strömknappen nere i 5-10 sekunder. Man har ju hört talas om det gamla goda tipset ”stäng av och sätt på igen”, så det är inte så konstigt att det kan vara möjligt att det fungerar i detta fall också. Man bör se till så att man inte trycker ner knappen för hårt, då man självklart inte vill ha sönder den eller liknande. Knappen finns i vanliga fall på undersidan av scootern, och brukar vara den enda knappen som finns på apparaten.

Steg 2: Se till så att den är på jämn yta


Se till så att scootern är på en jämn yta och att trampdynorna är räta. För att kunna kalibrera en Hoverboard så bör marken eller golvet inte vara sned eller liknande. Just därför är detta steg viktigt innan man kan gå vidare.

Steg 3: Tryck och håll ner strömknappen tills ljuset blinkar


Tryck som sagt ner strömknappen i minst 5-10 sekunder tills ljuset börjar blinka. Det spelar ingen roll om det handlar om ljusen längst fram, runt om, eller alla. Om ljus börjar blinka så innebär det att Hoverboarden återställer sig själv.

Steg 4: Stäng av Hoverboarden


Stäng av Hoverboarden helt genom att trycka på strömknappen tills ljusen släcks. Om de inte släcks på en gång är det bara att försöka igen efter några sekunder. Man brukar behöva vänta lite innan man försöker stänga av scootern helt.

Steg 5: Starta Hoverboarden igen


Det sista steget är att starta Hoverboarden igen, och det gör man genom att trycka ner strömknappen en gång. När den väl är på så bör man ta ut den för en provtur för att se att allt är som det ska och att den inte fortfarande krånglar. Ett tips är att testa på flera olika rörelser, som att åka framåt, bakåt, och att snurra. Detta är bra för att se till så att Hoverboarden har kalibrerats korrekt.

 

Dessa var de steg man behöver ta för att få sin självbalanserande scooter att fungera som den ska.

 (1)    0